avoimet puutarhat, osa 5; Tuulan puutarha

sunnuntai 11. elokuuta 2013












 Tämä puutarha oli avoimet puutarhat -kierroksemme viimeinen kohde. Odotin kovasti rivitalopuutarhan näkemistä ja kokemista. Tuula on hoitanut puutarhaansa jo 40 vuotta ja muotokin on siinä vuosien varrella muuttunut, kivet ovat olleet mukana kymmenisen vuotta. 

Puutarha on hyvin monimuotoinen; huvimaja, hyötyviljelyt, pensasmustikat ja koristekasvit ovat sulassa sopusoinnussa. Kivoja vinkkejä löytyy, kuten pelargonit jotka asustavat ränniputkessa. Tutut lukijat voivat myös arvata, että ihastuin mustaan terasiin ja ehkä hiukan Husbend myös asialle lämpeni (tähän asti hän on vaatinut kiveä ja kiveä!) Etupihan vetonaulana on upea kivikirjasto!
 


Viimevuodeltakin avoimet puutarhat- juttuja löytyy;  Uotiloiden puutarha ja Pilven piirtämä sekä Pilven puutarhan bonusextra. Kiitos mielenkiinnosta kaikille lukijoilleni, pus-pus!

20 kommenttia:

  1. Ihana puutarha, jossa joka kohta on kauneudelle...Minullakin oli reunuskivet aikaisemmin, mutta ne keräsivät muurahaisia. Mitenkähän Tuula saa kutusmattomat vieraat pysymään loitolla...

    Tuo puutarhatuoli ja kelo (?) on vaikuttava kuva. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut paljon muurahaisia (kun metsä vieressä), mutta kun hiekat on vaihdettu kivituhkaan eivät ne viihdy enää yhtä hyvin. Tuulalla taisi kyllä olla ihan hiekalla.
      Kelo on alaosastaan maalattu puu, taisi olla omppu ;)

      Poista
  2. Oi, kaunista, rehevää ja hyvinvoivaa! Hieno puutarha tämäkin.

    VastaaPoista
  3. Kauhee ahistus! Ei vaan kestä kattella näitä kauniita ja hoksurikkaita pihoja, ku oma piha on pomminjäljiltä ja tykkänään vailla loogista etenemistä tai yhtään mitään mielenkiintosta ylipäätään. Argh!

    ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpönpöpön, sun puutarhasi on mahdottoman hieno ja hoksukas! Kyllä se siitä loksahtaa kohdalleen ja järjestyy, yhtäkkiä vaan huomaat sen tapahtuneen:)

      Poista
  4. Kiva että hommaat meidän muutkin näin monelle pihalle ! Paljon kaikenlaista mahtuu rivaripihaankin, ja tuo kiemurteleva polku on ihana. Samoin kivikirjasto, hieno idea !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli melkoisen reilun kokoinen rivaripiha ja sitä on rakennettu antaumuksella yli 40v samojen omistajien toimesta :) Kivikirjasto on upea!

      Poista
  5. Kiitos kuvasarjoista !
    Paljon oli nähtävää ja ideoita niistä sai vaikka kuinka.
    Hyvää alkavaa viikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitso samoin, Leena ja rapsutuksia pojille:) Kiva, jos sai ideoita!

      Poista
  6. Työstä se on käynyt tuo teidän puutarhapäivänne:D Mutta oli varman mukavaa "työtä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvin antoisa ja voimaannuttava työpäivä ;)

      Poista
  7. Näiden hienojen puutarhavierailujen jälkeen oma piha tuntuu suorastaan tylsältä. Kivikirjasto - upeaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki puutarhat ovat omannäköisiään ja jotakin kivaa löytyy aina, ei siis huolta!

      Poista
  8. Ihana idea, kiitos pirkko että jaoit se täällä blogissasi, kivikirjasto!!

    Se lähtee meillä kasvamaan oitis...aluksi ainakin ajatuksen tasolla ja myöhemmin taitaa kirjaston täydennystä olla ihan ruuhkaksi astikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa :) Innolla odotan sinun kivikirjastoasi!!!

      Poista
  9. Olet varsinainen tehopakkaus, noin monta näyttävää puutarhaa ja ajotunnit päälle. Taas upea kohde, ei ole mennyt 40 vuotta hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihme ja kumma, mulle jäi vielä olo että sain ihan rauhassa katsella. Paitsi Mörököllillä, olisin tarvinnut enemmän aikaa ja vähemmän seuraa ;) Meillä oli autossa eväät ja tankkauksetkin mietittynä joten suunnitelma toimi ;)

      Poista